Sahti

Sahtieste o bere tradițională finlandeză care este produsă în regiunile Kanta-Häme, Päijat-Häme și Pohjois-Satakunta. Berea este făcută cu malț de orz, alte malțuri de cereale și cereale precum secară, orz, grâu și ovăz. În afară de hamei, această bere este uneori fermentată cu adaos de ienupăr, iar mustul poate fi filtrat folosind crenguțe de ienupăr și paie de secară. Sahti este realizat cu materii prime locale, urmând metode și rețete tradiționale, și fără aditivi. Berea nu este pasteurizată și nici filtrată. Poate varia de la galben la maro închis și are un aspect ușor tulbure, în timp ce conținutul său de alcool poate varia de la 6 % până la 12 % ABV. Deși are o tradiție îndelungată în zonă, prima referință scrisă datează din 1792. Sahti a fost în primul rând o băutură festivă care se savura în mod tradițional cu diferite ocazii speciale în regiune.etnober .

Origine: Finlanda de Sud

Categorie: Bere

Taguri

Retete Sahti