Ruislimppu

Ruislimppu este o pâine integrală de secară care este preparată în mod tradițional în estul Finlandei. De obicei, constă dintr-un starter de aluat, făină integrală de secară, apă caldă și sare și se lasă să fermenteze peste noapte. În mod tradițional, pâinea necesită folosirea bucăților uscate de aluat de pâine anterior sau a unui bulgăre de aluat salvat de la coacerea anterioară ca starter. Aluatul moale și aerisit este modelat într-un con, iar după schimbarea formei de con într-o pâine rotundă turtită, pâinea este coaptă până când este frumos colorată și produce un sunet gol când este bătută pe fund. Procesul natural de fermentație îi conferă ruislimppu-ului o aromă distinctă, puternic acidă și o nucă ușor dulce, în timp ce consistența sa este destul de densă, cu o firimitură moale. Această pâine tradițională de secară este însoțită de obicei de unt, brânză tare, mezeluri, felii de ren afumat, si un pahar cu lapte in lateral. În Finlanda, oamenii pregătesc adesea o pâine de ruislimppu ca cadou de inaugurare a casei.

Origine: Finlanda de Est

Categorie: Pâine

Taguri

Retete Ruislimppu