Porter baltic

Acest stil de bere a evoluat de la portarul britanic și a fost parțial influențat de stouts imperiali. Berile care se încadrează în această categorie vor avea de obicei un conținut ridicat de alcool, de obicei între 5,5 și 9,5% ABV, în timp ce culoarea lor variază de la roșu mahon la maro închis. Sunt beri pline și netede, cu arome tipice de malț, care sunt de obicei completate de arome de pâine prăjită, caramel, lemn dulce, fructe uscate, ciocolată și cafea. portar baltica apărut pentru prima dată când versiuni mai puternice și mai pline de țâșnii ale portarului britanic au fost trimise în Rusia. Transporturile au ajuns mai întâi în porturile baltice, scandinave și nord-europene, inclusiv cele din Finlanda, Polonia, Suedia, Danemarca, Lituania, Estonia și Letonia. Berăriile de acasă au început curând să-și producă versiunile folosind drojdii de bere și ingrediente regionale, creând în cele din urmă un stil care vine în multe expresii locale. Portarii baltici se potrivesc excelent cu mâncăruri consistente, în special carnea prăjită sau la grătar, și tocănițele. De asemenea, pot merge bine cu deserturi cu ciocolată sau nuci și brânză.

Origine: Finlanda

Categorie: Stil de bere

Taguri

Retete Porter baltic