Hochzeitssuppe
Originare din Germania, hochzeitssuppe este o supa de nunta tradițională , care își trage numele de la cuvintele germane Hochzeit , adică nunta , și Suppe , ceea ce înseamnă supă . Similar cu versiunea italo-americană a supei de nuntă numită minestra maritata(lit. supă căsătorită), această versiune se bazează, de asemenea, pe bulion de carne limpede și conține de obicei fie bucăți de pui, fie chifteluțe mici, sulițe de sparanghel alb, tăiței cu ou și cremă de ouă. Supa variază de la o regiune la alta, cu unele variații care necesită adăugarea de coacăze sau stafide pentru un plus de aromă, sau îmbunătățirea bulionului cu o varietate de legume precum morcovi, praz, ceapă, țelină, conopidă sau mazăre verde. O variantă populară a supei, care este tipică pentru Westfalia, folosește carne de vită și bulion de vită în loc de pui și bulion de pui și este denumită în mod obișnuit westfälische hochzeitssuppe(ciorbă de nuntă din Westfalia). Hochzeitssuppe este un prim fel tradițional la recepțiile de nuntă germane și este de obicei servit fierbinte, ornat cu ierburi proaspăt tocate, cum ar fi pătrunjel sau arpagic.
Origine: Germania
Categorie: Supă