Kartoffelklöße

Kartoffelklöße sau kartoffelknödel sunt găluște tradiționale de cartofi germane care sunt consumate în toată țara, dar sunt deosebit de populare în Bavaria, Turingia și zona Renania. În funcție de variație, găluștele pot consta din cartofi fierți, cartofi cruzi sau o combinație a ambelor. Amestecul de cartofi poate fi îmbunătățit suplimentar cu adăugarea de alte ingrediente, cum ar fi ouă bătute, amidon de cartofi, amidon de porumb sau făină și ierburi precum arpagicul sau pătrunjelul, în timp ce unele versiuni necesită umplerea găluștelor cu crutoane, varză murată sau șuncă. . Găluștele de cartofi au de obicei forma de bile și sunt de obicei fierte în apă cu sare, deși opțional pot fi prăjite în tigaie în unt pentru un plus de aromă și textură. O variantă comună a găluștelor de cartofi este cea numită din TuringiaThüringer klöße , un tip de găluște făcute cu cartofi cruzi și fierți care conțin o umplutură de cuburi de pâine prăjită. În Germania, găluștele de cartofi sunt un acompaniament de bază pentru mâncăruri precum specialitățile din carne prăjită și înăbușită cu sosuri, sauerbraten, varză murată, varză roșie înăbușită, gulaș și ruladen .

Origine: Germania

Categorie: Galuste

Taguri

Retete Kartoffelklöße