Korn

Korn este un spirt de cereale german care este distilat în mod tradițional din piure fermentat de grâu, secară, hrișcă, orz sau ovăz. Această băutură puternică incoloră nu este niciodată îndulcită sau aromatizată și trebuie să aibă minimum 32% ABV, dar dacă conținutul de alcool este mai mare de 37,5% băutura se numește Kornbrand . Se crede că producția de Korn a început în secolul al XV-lea și, deși este savurat în toată țara, este deosebit de popular în părțile de nord ale Germaniei. Băutura este de obicei la preț scăzut, dar învechirea în stejar poate oferi expresii mai complexe și de mai bună calitate. Korn este savurat în principal direct din pahare de shot, dar este de obicei combinat cu băuturi răcoritoare carbogazoase, în timp ce o combinație populară cunoscută sub numele de Herrengedeck(meniul domnilor) include bere cu un shot de Korn.

Origine: Germania

Categorie: Spirit

Taguri

Retete Korn