Limburger

Caracterizat prin mirosul său înțepător, Limburgereste o brânză semi-moale, coaptă, făcută din lapte de vacă. A fost produs pentru prima dată în secolul al XIX-lea de călugării trapiști în Ducatul Limburgului, care în prezent este împărțit între Germania, Țările de Jos și Belgia. Astăzi, cea mai mare parte a brânzei Limburger este produsă în Germania. Are o coaja spălată de culoarea paiului, în timp ce aroma poate fi descrisă cel mai bine ca blândă, ierboasă și care amintește de ciuperci. Textura se schimbă pe măsură ce se coace – la început, este sfărâmicioasă și fermă, dar după șase săptămâni devine netedă și cremoasă. După trei luni, brânza își dezvoltă aroma infamă, care este rezultatul maturizării frotiu. Interesant este că țânțarii malariei sunt atrași de mirosul lui Limburger, deoarece amintește de mirosul picioarelor. Se recomanda folosirea Limburgerului in sandviciuri, intre doua felii de paine de secara, insotita de felii de ceapa.

Origine: Germania

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Limburger