Lyoner Wurst

Lyoner wurst este un cârnați german prefiert, care constă din carne de porc, slănină, usturoi și o varietate de condimente, deși uneori se adaugă și carnea de vită la combinație. După procesul de fierbere, cârnatul este afumat la cald, iar ambele capete sunt legate cu o sfoară pentru a-i da forma unui inel de potcoavă. Cârnatul își ia numele de la orașul francez Lyon, despre care se crede că a fost casa acestei specialități de carne. Lyoner wurst este adesea denumit bologna germană sau bologna cu usturoi în afara Germaniei, în timp ce un alt nume comun folosit pentru acest soi de cârnați în țară este fleischwurst.. Cârnatul poate fi savurat atât rece, cât și cald, și este de obicei consumat cu pâine închisă la culoare sau chifle crocante și un frotiu generos de muștar peste el. Fâșiile de Lyoner wurst sunt adesea combinate cu inele de ceapă crudă și murături udate în vinegretă pentru a crea un wurstsalat tradițional german (lit. salată de cârnați ).

Origine: Germania

Categorie: Cârnat

Taguri

Retete Lyoner Wurst