Mämmi

Similar cu un terci sau o budincă, mämmi este un fel de mâncare tradițional finlandez preparat cu o combinație de făină de secară, malț de secară și apă. După ce a fost înmuiat, este de obicei condimentat cu sirop de melasă închisă, iar amestecul este apoi copt în cuptor până când capătă o consistență groasă și o culoare maro închis. În ciuda gustului său neobișnuit de dulce, mämmi a fost un fel de mâncare finlandez iubit de secole, de obicei asociat cu Paștele și consumat în timpul Postului Mare. Astăzi, apare în numeroase arome precum ciocolată sau vanilie, dar în trecut era preparată în soiul său cel mai de bază, când era doar ocazional condimentat cu coajă de portocală amară. În mod tradițional, o bucată de mämmi este stropită cu zahăr și servită cu frișcă, lapte sau un sos subțire de vanilie în lateral. În afară de Finlanda, acest fel de mâncare satisfăcător este popular și în Suedia,memma .

Origine: Finlanda

Categorie: Desert

Taguri

Retete Mämmi