Nordseekrabben

Nordseekrabben, cunoscut științific sub numele de Crangon crangon , sunt o varietate de creveți mici care locuiesc în Marea Nordului în largul coastelor Germaniei, Danemarcei, Țărilor de Jos și Belgiei. Cunoscuți sub diferite nume în Germania, inclusiv nordseegarnelen sau porre , acești creveți sunt recunoscuți pentru culoarea maronie sau gri, precum și pentru pulpa lor fragedă, despre care se spune că are o aromă deosebit de dulce, ușor picante și delicată. Numiți în mod obișnuit creveți bruni, creveții au cinci perechi de picioare toracice și fără clește și, pe lângă vizuini în nisip, au dezvoltat și capacitatea de a-și schimba culoarea atunci când evită prădătorii. Considerați o delicatesă cu fructe de mare, acești creveți suculenți și crocanți sunt de obicei savurați ascunși în chifle sau într-un sandviș cu secară, asociați cu salate proaspete și sosuri picante. Ele sunt, de asemenea, folosite la prepararea unei varietăți de cocktailuri decadente, dar elegante. Nordseekrabbenul decojit și congelat este disponibil în mod regulat în majoritatea supermarketurilor din țară.

Origine: Germania

Categorie: Crevetă

Taguri

Retete Nordseekrabben