Nudelsuppe

Nudelsuppe este o supă de tăiței germană simplă, care constă de obicei din tăiței în supă limpede. În mod tradițional, baza pentru supă este un bulion bogat de pui sau de vită cu supă germană de legume sau verdeață de supă ( Suppengrün), cum ar fi morcovi, păstârnac, praz, țelină, ceapă și napi. Fidea subțire cu ou, cum ar fi faddennudeln, sunt cei mai des utilizați tăiței pentru această supă, deși în locul acesteia pot fi folosite și alte soiuri de tăiței. Supa și tăițeii se prepară de obicei separat, iar tăițeii fierți sunt apoi adăugați în supa fierbinte chiar înainte de servire. Nudelsuppe este uneori îmbogățit cu bucăți de pui sau carne de vită tăiate sau mărunțit, în funcție de tipul de bulion folosit pentru bază, iar deasupra se stropește de obicei cu arpagic proaspăt sau pătrunjel. În Germania, supele cu tăiței sunt de obicei savurate ca aperitiv și fac parte de multă vreme din cina tradițională de Shabat.

Origine: Germania

Categorie: Supă de tăiței

Taguri

Retete Nudelsuppe