Pafitiko loukaniko

Pafitiko loukanikoeste un cârnați făcut din carne de porc proaspătă tocată în limitele administrative ale districtului Paphos. Savoarea, aroma și aspectul său deosebit sunt rezultatul unui know-how tradițional care este păstrat de producătorii locali și transmis de la o generație la alta. După rețeta veche de peste o sută de ani, carnea trebuie lăsată la maturat în vin sec produs din strugurii soiului local Mavro. Potrivit producătorilor, secretul din spatele culorii acestor cârnați se află în combinația de vin roșu și alb. După perioada de maturare, carnea este închisă în corp și atârnată la uscat la o temperatură de 45 de grade Celsius. Această delicatesă locală își datorează aroma specifică vinului și condimentelor folosite în preparare, cum ar fi coriandru, chimen și piper negru. Uneori, scorțișoară măcinată, cuișoare măcinate, iar la cârnați se adaugă și boabe de mastic. Pafitiko loukaniko nu trebuie gătit înainte de a fi mâncat, dar dacă se dorește, poate fi prăjit sau la grătar. De obicei se servește cu brânză halloumi și legume proaspete. Acești cârnați delicioși pot fi găsiți în meniul aproape tuturor hotelurilor din Paphos, deoarece aroma lor distinctivă este îndrăgită atât de ciprioți, cât și de turiști.

Origine: Districtul Paphos

Categorie: Cârnați/Salamuri

Taguri

Retete Pafitiko loukaniko