Pellkartoffeln
Pellkartoffeln se referă la cartofi fierți sau aburiți cu coaja intactă. Acest preparat tradițional german poate fi savurat singur sau servit ca acompaniament la o varietate de feluri de mâncare diferite. Cartofii sunt de obicei curățați pentru a îndepărta orice impurități și apoi gătiți întregi în apă asezonată cu sare și (uneori) semințe de chimen sau frunze de dafin. Lăsând pielea intactă, permite cartofilor să se gătească mai bine și să păstreze mai mult din aroma și nutrienții lor naturale. Odată gata, cartofii pot fi fie curățați de coajă, fie mâncați cu coaja intactă. Cel mai simplu mod de a savura pellkartoffeln este cu sare și unt, deși o altă modalitate populară este să le însoțiți cu kräuterquark (quark amestecat cu ierburi proaspete). Alte combinații tipice includ pellkartofflen cu remoulade de somon ( Lachsremoulade), ulei de cuarc și semințe de in, leberwurst , heringsalat sau sos de curry. Pellkartoffeln sunt, de asemenea, folosiți la prepararea altor specialități pe bază de cartofi, cum ar fi omniprezenta salată germană de cartofi ( Kartoffelsalat ), cartofi prăjiți, cartofi prăjiți ( Bratkartoffeln ), diverse găluște de cartofi ( Kartoffelklöße ), un tip de paste pe bază de cartofi ( Schupfnudel ) , clătite de cartofi ( Kartoffelpuffer ), piure de cartofi ( Kartoffelpüree ) și supe de cartofi.
Origine: Germania
Categorie: Mancare de cartofi