Steckrübeneintopf

Steckrübeneintopf este o tocană tradițională germană pe bază de rutabaga și o combinație de alte legume rădăcinoase, cum ar fi morcovi, ceapă și cartofi. Toate legumele sunt de obicei tăiate în cuburi mici și apoi gătite într-un bulion de legume condimentat cu sare, piper, nucșoară și (opțional) ierburi uscate. Deși această tocană este de obicei considerată o mâncare vegetariană, este adesea îmbunătățită cu bucăți de șuncă sau cârnați feliați. Bogata si savuroasa, tocanita se consuma de obicei fierbinte cu felii de paine proaspata, unsa cu unt. Consumul de rutabaga în Germania a fost mult timp asociat cu vremuri dificile, deoarece felurile de mâncare cu rutabaga au fost un tip de hrană de supraviețuire pentru familiile afectate de război din țară în timpul ambelor războaie mondiale ale secolului al XX-lea. Există chiar și o perioadă din timpul Primului Război Mondial care este cunoscută sub numele de iarnă foamete sauSteckrübenwinter , adică iarna Rutabaga . Această legumă rădăcină și-a revenit totuși și în prezent este disponibilă în numeroase piețe de legume și supermarketuri din Germania.

Origine: Germania

Categorie: Tocană

Taguri

Retete Steckrübeneintopf