Viognier
Viogniereste un soi de struguri cu origini neclare care și-a găsit casa în nordul Ronului, unde a fost cultivat de secole. Este cel mai bine cunoscut ca soiul unic folosit în denumirea Condrieu, deși este folosit și ca soi de amestec în Côte-Rôtie. Strugurii fac vinuri puternic parfumate, în mare parte pline de corp, al căror caracter poate varia de la ușor la bogat și cremos. Aromele tipice găsite în majoritatea vinurilor Viognier includ piersici și caise, în timp ce aromele pot varia de la expresii mai ușoare de fructe cu sâmburi, caprifoi și floare de primăvară până la note mai consistente de vanilie și condimente. Aceste vinuri cu textura bogată se potrivesc cu mâncăruri la fel de bogate, în special fructe de mare, dar se pot potrivi și cu preparatele asiatice încărcate de condimente. În afară de Franța, Viognier este cultivat în Statele Unite, America de Sud, Africa de Sud, Noua Zeelandă și Australia.
Origine: Ron-Alpi
Categorie: Soi de vin