Moulin-à-Vent
Moulin-à-Vent este adesea numit unul dintre cele mai importante crus-uri ale întregului Beaujolais. Denumirea este situată în comunele Romanèche-Thorins și Chénas și se remarcă prin solul specific, bogat în fier și mangan. Solul, precum și întregul terroir influențează profilul final al vinurilor Moulin-à-Vent, care tind să aibă mai mult corp, profunzime și taninuri decât alte vinuri Beaujolais pe bază de Gamay. Moulin-à-Vent sunt vinuri elegante și catifelate, care prezintă de obicei arome de cireșe și violete, care se dezvoltă adesea în nuanțe mai complexe de condimente, iris și fructe coapte. Cele mai bune expresii pot fi învechite câțiva ani, iar vinurile tind să dezvolte arome de mosc, vânat sau trufe. Aceste vinuri se potrivesc cel mai bine cu carne roșie, vânat și brânză moale.
Origine: Ron-Alpi
Categorie: Denominație de vin