Volaille de Bresse
Volaille de Bresse este soiul alb de păsări din regiunea franceză Bresse și Bresserasă. Păsările au picioare albastre, o creastă roșie și pene și carne albă, care este menționată în evidențele municipale încă din secolul al XVI-lea. La mijlocul secolului al XIX-lea, un gurmand celebru a scris chiar despre suculenta cărnii de pasăre Bresse. Animalele pasc pe pajiștile vaste și se hrănesc cu hrana naturală - cereale, porumb și hrișcă. Puiul Bresse produce o marmorare a efectului cărnii în timpul perioadei de îngrășare și astfel, la fel ca și carnea de vită, dezvoltă cea mai suculentă, fermă, dar frageda carne posibilă, infuzată cu aroma tuturor frunzelor și semințelor locale. Savoarea intensă, profundă, gamică a cărnii este incomparabilă cu cele produse standard. La gătit, scoateți pulpele și pulpele de pe corp cât sunt încă roz și terminați-le după ce carnea albă este făcută pentru a păstra umiditatea cărnii.
Origine: Ain
Categorie: Păsări de curte