Weihnachtsgans

Weihnachtsgans este un fel de mâncare tradițional german care este pregătit de Crăciun. Este o gâscă prăjită care este de obicei umplută cu ceapă, prune uscate, castane, mere și/sau curmale. Gâsca este adesea umplută cu umplutură de aluat sau carne. Este asezonat cu sare, piper, cimbru și maghiran în cele mai multe cazuri. Odată pregătită, gâsca este servită cu capse simple, cum ar fi găluște, spätzle, varză roșie și sos. Se crede că practicarea acestui fel de mâncare provine dintr-un vechi obicei catolic – în ziua de Sfântul Martin (11 noiembrie) se pregătește o gâscă Martins, iar când se termină perioada de post, în Ajunul Crăciunului, o altă gâscă a fost pregătită să sărbătorească, numite Weihnachtsgans.

Origine: Germania

Categorie: Vasă de Gâscă

Taguri

Retete Weihnachtsgans