Zigeunerschnitzel
Zigeunerschnitzel este o specialitate germană constând dintr-un cotlet de vițel, porc sau pui subțire, pane și prăjit la tigaie, care este terminat cu un sos picant deasupra chiar înainte de servire. Acest șnitel a fost numit după sosul cu care este acoperit, care se numește sos zigeuner sau țigansos și este de obicei făcut cu o combinație de ardei gras de diferite culori, ceapă, pastă de roșii sau roșii, ciuperci, vin, apă, bulion și condimente precum boia dulce și iute. În Germania, felul de mâncare nu este o masă obișnuită gătită în casă, ci un produs alimentar tipic care poate fi savurat la restaurante, cantine și standuri cu mâncare. Zigeunerschnitzel este de obicei însoțit de garnituri precum cartofi prăjiți, salzkartoffeln (cartofi sărați) și salate, dar se potrivește bine și cu orez sau spätzle. Numele acestui fel de mâncare a fost considerat ofensator și incorect din punct de vedere politic față de poporul rom, ceea ce a condus la interzicerea utilizării sale în unele părți ale Germaniei și la apariția unor nume alternative pentru acest șnițel, cum ar fi balkanschnitzel sau paprikaschnitzel .
Origine: Germania
Categorie: Mâncare de carne