Aricei cu orez, gatiti la slow cooker Crock Pot

Reteta culinara din categoria Slow Cooker. Specific Rusia. Cum sa faci Aricei cu orez, gatiti la slow cooker Crock Pot

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aricei cu orez, gatiti la slow cooker Crock Pot

 

  Din categoria gustul copilariei  va prezint o reteta ce poate inlocui o cina fara prea multe batai de cap.  Un preparat echilibrat  din punct de vedere nutritional: proteine, carbohidrati, fibre. Nu degeaba si in zilele noastre se servesc in gradinite, cantinele scolilor in tarile CSI.        

 

INGREDIENTE
600 g carne tocata O ceasca orez 1 ou 1 ceapa mare sau 2 mici ,tocata marunt Piper dupa gust Sare dupa gust 3 linguri pasta de tomate 100 ml apa Un morcov taiat julieensau dat prin razatoarea mare 1 rosie sau 2-3 linguri suc de rosii 3 catei usturoi tocati marunt 2 linguri ulei Pentru servit dupa gust Patrunjel,marar ,ceapa verde

Orezul il blansam timp de 3-4 minute, dupa care il punem la scurs.

Adaugam uleiul in vasul aparatului slow cooker Crock Pot, setam pe functia High 3 ore. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam jumatate din ceapa tocata.

Sotam un pic ceapa, dupa care adaugam morcovul, amestecam si lasam 4-5 minute.

Intre timp, intr-un castron, adaugam cealalta jumatate din cantitatea de ceapa, carnea tocata, oul, orezul scurs, sare si piper dupa gust. Amestecam si lasam sa se odihneasca pana e gata sosul.

In paralel, finalizam sosul.

Adaugam peste morcov si ceapa, pasta de tomate, rosia sau sucul de rosii, usturoiul si apa, amestecam si lasam 10 minute.

Setam aparatul pe modull low si adaugam bilele formate cu mana si asezate in vas.

Lasam 15 minute, apoi intoarcem pe cealalta parte si lasam inca 15 minute.

Se serveste cu verdeata dorita.

“Aricii” sunt gata! Pofta buna!

Ingrediente Aricei cu orez, gatiti la slow cooker Crock Pot

600 g carne tocata

O ceasca orez

1 ou

1 ceapa mare sau 2 mici ,tocata marunt

Piper dupa gust

Sare dupa gust

3 linguri pasta de tomate

100 ml apa

Un morcov taiat julieensau dat prin razatoarea mare

1 rosie sau 2-3 linguri suc de rosii

3 catei usturoi tocati marunt

2 linguri ulei

Pentru servit dupa gust

Patrunjel,marar ,ceapa verde

Categorii