Avat marinat
Reteta culinara Avat marinat din categoria Crap / Caras. Specific Romania. Cum sa faci Avat marinat
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Avat marinat
Peștele marinat l-am descoperit după ce am ajuns în București :D asta undeva în 1992. Mama soacră, mai mereu ne servea la masă, ca și aperitiv, un platou rece, cu morcovi și cartofi fierți, măsline și bucățele de pește marinat, stropit cu puțină zeamă de lămâie. O bunătate, vorba ei: nu ști ce ai pierdut, mamă, atâta vreme!!! Am tot văzut rețete de preparare a peștelui marinat, dar sincer n-am avut curaj. Așa că TataZmeu a luat problema în mână :D Am primit pește direct din Deltă, un soi mai special, AVAT, un fel de crap sălbatic, totodată și rețea de la pescarii din deltă. Așa că ne-am pus pe treabă. Este o rețetă preparată la patru mâini :D tataZmeu a filetat și bucățit peștele, eu m-am ocupat de marinadă. Gata cu vorba, să trecem la treabă
INGREDIENTE
Ingrediente Avat marinat
Pește de Dunăre 1 bucată de cca. 2500 g, Apă rece 600 ml, Oțet 250 ml, Sare de mare 1 lingură, Ulei de floarea soarelui 125 ml, Piper boabe mozaic: roșu, alb, verde și negru 1 lingură, Foi de dafin 4-5 bucăți, Ceapă galbenă 2 bucăți mari, Morcov 2 bucăți