Baghete umplute

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Baghete umplute

Cumparand niste baghete lungi si proaspete si mancandu-le, am avut senzatia ca sunt necoapte si atunci m-am gandit sa fac cu ele o reteta de baghete umplute, cu ce am gasit la frigider. Au ieșit cu adevărat grozavi și potrivite pentru a fi luate în pachetul de școală sau de muncă. Taiem batonul in jumatate, fiind foarte lung, apoi taiem jumatatile in jumatate, dar transversal si scoatem miezul din ele. Miezul se zdrobește într-un bol și se adaugă peste el, parmezan ras și două ouă, apoi se amestecă compoziția. Cu aceasta compozitie umplem cojile baghetei, si le dam la cuptorul incins la 180 de grade, pentru 10 minute, timp in care ne ocupam de restul ingredientelor.Taiem ceafa de porc si carnatii, rosiile deshidratate le taiem mai mic, iar branza taiem subtiri. Scoateți baghetele din cuptor și acoperiți-le cu restul ingredientelor, punând din loc în loc frunze de busuioc rupte, pentru o aromă plăcută. Deasupra vom aseza feliile de branza si fulgii de parmezan, pentru a gratina frumos. Dam din nou baghetele la cuptor pentru 5-6 minute, sau pana sunt gratinate frumos. Am ales sa bag baghetele la cuptor fractionat, sa ma asigur ca este bine pregatita compozitia cu oua, iar daca as pune branza de la inceput s-ar fi topit si s-ar fi uscat prea rau. Sper să găsești utilă rețeta mea de baghete umplute!

Ingrediente Baghete umplute

1 baghetă de pâine

2 ouă

50 g parmezan ra

frunze de busuioc

100 g roșii deshidratate

150 g ceafă de porc afumată

2 cârnăciori

50 g cașcaval afumat

15-20 g fulgi de parmezan

Categorii