Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Reteta culinara Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime din categoria Vegan / Raw vegan. Cum sa faci Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

 

Tapioca este creată din rădăcinile unui arbust înalt, care creşte în ţările calde. Acesta poartă numele de „manioc” sau „cassava”. Rădăcinile plantei de manioc conţin o treime amidon şi două treimi apă, iar până la a fi pregătită pentru gătit are nevoie de mult timp. Majoritatea tapiocăi din Europa şi Statele Unite ale Americii provine din Java, Brazilia şi Madagascar. În general tapioca este folosită în budinci, sosuri și creme ca agent de îngroșare Încă de la început trebuie spus că tapioca are foarte puține vitamine și nu conține proteine. În schimb este o sursă sănătoasă de carbohidrați și nu conține gluten. Amidonul din tapioca are un nivel scăzut al colesterolului, grăsimilor saturate și al sodiului. O ceașcă de tapioca însumează 544 de calorii și include 1,5 mg omega-3, 3 mg omega-6 și 1g de fibre dietetice. Acidul folic (vitamina B9) este prezent  în cantitate de 6,1 mcg (adică 2% din necesarul zilnic), fierul de 2,4 mg (adică 13% din necesarul zilnic), iar calciul de 30,4 mg (3% din necesarul zilnic). Minerale precum fosforul, potasiul, zincul și magneziul se găsesc și ele în tapioca în cantități variate. În comerț tapioca se găsește,la noi , cel mai des sub forma de perle  Perluțele de tapioca, cel mai des întâlnite, vor absorbi o cantitate de apă egală cu de două ori volumul lor, devenind tari și umflate.    

Ingrediente Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

-100 ml perle tapioca

-500 ml lapte de cocos(orez,soia, vaca)

-1limeta

-250 gr fructe de padure (150 gr coacaze negre, 50gr merisoare,50 gr afine)

-3 linguri zahar sau indulcitor (eu am folosit Green Sugar)

-1/2 pastaie vanilie

Categorii