Burger

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Burger

Se pune carnea intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, putin cimbru, boia iute, 1 ou. Se lasa la frigider circa 30 minute. Intre timp, se amesteca maioneza cu ketchup, mustar si putin piper. Se taie cartofii si se prajesc. Se formeaza 4 burgeri, cu o grosime de 2 degete, care se coc pe grill incins sau in tigaia incinsa (dar fara ulei, carne tocata isi va lasa grasimea). Se lasa cam 2-3 minute pe fiecare parte (eu i-am intors de doua ori, iar ultima oara am pus felia de cascaval si am mai lasat 1 minut sa se topeasca). Am taiat rosia si castravetele felii. Se taie chiflele si se coc putin in tigaie, se ung cu amestecul de maioneza. Se adauga castravete, chifla+cascaval, o felie de rosie si se pune capacul.

Ingrediente Burger

500 g carte tocata (eu am folosit carne de porc)

sare

piper

cimbru

boia iute (dupa gust)

1 ou

4 chifle

4 felii cascaval feliat

1 rosie

1 castravete

1 lingurita mustar

1 lingurita ketchup

2 linguri maioneza

5 cartofi medii

ulei

Categorii