Burger vegan cu legume pai prajite

Reteta culinara Burger vegan cu legume pai prajite din categoria Vegan / Raw vegan. Cum sa faci Burger vegan cu legume pai prajite

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Burger vegan cu legume pai prajite

 

Am descoperit de curand burgerii vegani, pe baza de proteine din mazare, grau si soia, ce imita surprinzator de bine gustul carnii. Foarte gustosi, chiar va recomand sa ii incercati.  Eu i-am preparat pe gratar, dar nu i-am servit in clasica chifla de paine ci i-am garnisit cu o portie de legume pai si o salata colorata.  O alta descoperire sunt legumele pai precongelate, sfecla, morcov si pastarnac, pe care le poti pregati la cuptor sau la tigaie daca le preferi mai crocante.  Oricum, iata o reteta numai buna pentru o zi de post si pentru iubitorii stilului de viata vegan. 

 

INGREDIENTE
2 burgeri vegani Next Level Meat 450 g mix de legume pai preprajite ulei de masline frunze de salata - mangold, rucolla, spanac 2-3 capsuni feliate otet din cidru de mere sare si piper

Pune burgerii congelati direct pe gratarul incins, condimenteaza cu sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca usor, exact ca pe burgerul din carne, apoi intoarce-i cu grija si pe partea cealalta.

Scoate-i si pune-i deoparte.

Intre timp pune legumele pai in tava tapetata cu hartie de copt si coace-le in cuptorul incalzit la 200 grade cam 20-25 minute, intoarce-le pe ambele parti, pana se rumenesc si ele.

Altfel, daca le preferi prajite, pune-le in tigaie, in ulei incins, ca pe cartofi si in 3-4 minute sunt gata prajite, frumos rumenite. Scoate legumele din tigaie pe un prosop de hartie cat sa absoarba surplusul de ulei.

Aranjeaza legumele pai pe un platou generos, adauga o paleta de salata frumos colorata (mangold, spanac, rucolla, capsuni) si pune burgerul vegan deasupra.

O explozie de culori si de gusturi s-a produs in farfuria mea, ceea ce va invit si pe voi sa creati.

Ingrediente Burger vegan cu legume pai prajite

2 burgeri vegani Next Level Meat

450 g mix de legume pai preprajite

ulei de masline

frunze de salata - mangold, rucolla, spanac

2-3 capsuni feliate

otet din cidru de mere

sare si piper

Categorii