Caras proaspat in faina de malai

Reteta culinara Caras proaspat in faina de malai din categoria Crap / Caras. Specific Romania. Cum sa faci Caras proaspat in faina de malai

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Caras proaspat in faina de malai

 

 Carasul este un peste mai modest . Important este ca daca-l ai proaspat , este bine asezonat si gatit va fie o delicatesa .Sunt curioasa de a folosi ingrediente cat mai diverse . Recent am primit cadou o rezerva noua de Zaatar si un plic cu cimbru rosu . Am fost nerabdatoare sa testez cimbrul rosu .Imi pare cu gust mai fin , mai bland , decat cel clasic .

 

INGREDIENTE
1.5 kg caras proaspat 200 gr faina de malai 300 ml ulei pentru prajit 2 lamai 1 lingurita cimbru rosu uscat si maruntit 1 lingurita pudra de usturoi 1/2 lingurita piper negru 1/2 lingurita fulgi de chilli sare Pestele se curata , se spala bine si se portioneaza bucati . Cand se prajeste peste este important ca bucatile sa nu fie prea mari . Cum se patrunde repede , se poate rupe la manipulare . Bucatile de caras se stropesc cu zeama de la o lamaie . Asta pentru ca da gust bun dar si intareste putin carnea . Condimentati pestele cu sare , piper , fulgi de chilli , cimbru rosu Si usturoi pudra . Lasati pestele sa se marineze in acest amestec . Dupa minimum o ora se trec bucatile de caras prin faina de malai si se prajesc in ulei incins . Pestele se scoate pe un platou cu prosop absorbant de hartie . Hartia va absorbi excesul de ulei . Serviti carasul in malai cat este cald , insotit de felii de rosii si masline , Daca preferati preparati un mujdei . Pofta buna !!!!

Ingrediente Caras proaspat in faina de malai

1.5 kg caras proaspat

200 gr faina de malai

300 ml ulei pentru prajit

2 lamai

1 lingurita cimbru rosu uscat si maruntit

1 lingurita pudra de usturoi

1/2 lingurita piper negru

1/2 lingurita fulgi de chilli

sare

Categorii