Cassoulet – o mancare spectaculoasa

Reteta culinara Cassoulet – o mancare spectaculoasa din categoria Rata. Specific Franta. Cum sa faci Cassoulet – o mancare spectaculoasa
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cassoulet – o mancare spectaculoasa
Aceasta e o mancare din sudul Frantei, unde este foarte bine cunoscuta. Pentru ca se face cu Confit de canard, adica rata, nici nu ma gandeam ca o sa pun gura pe asa ceva. Acum imi pare tare rau, pentru ca mancarea asta e atat de buna incat iti explodeaza papilele gustative cand o mananci prima oara.
Ingrediente Cassoulet – o mancare spectaculoasa
2 pulpe confit de canard
600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati
500 g carne de porc grasa (spata, burta, sau altceva) taiata in patru
1 foaie de dafin, 2 crengute de patrunjel
Cam 30 cm carnati facuti in casa (sau cumparati)
4 cepe,taiate rondele
3 catei de usturoi, taiati felii
150 g bacon, felii subtiri
10 linguri din grasimea de la confit de canard