Cassoulet – o mancare spectaculoasa

Reteta culinara Cassoulet – o mancare spectaculoasa din categoria Rata. Specific Franta. Cum sa faci Cassoulet – o mancare spectaculoasa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cassoulet – o mancare spectaculoasa

 

Aceasta e o mancare din sudul Frantei, unde este foarte bine cunoscuta. Pentru ca se face cu Confit de canard, adica rata, nici nu ma gandeam ca o sa pun gura pe asa ceva. Acum imi pare tare rau, pentru ca mancarea asta e atat de buna incat iti explodeaza papilele gustative cand o mananci prima oara.

Ingrediente Cassoulet – o mancare spectaculoasa

2 pulpe confit de canard

600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati

500 g carne de porc grasa (spata, burta, sau altceva) taiata in patru

1 foaie de dafin, 2 crengute de patrunjel

Cam 30 cm carnati facuti in casa (sau cumparati)

4 cepe,taiate rondele

3 catei de usturoi, taiati felii

150 g bacon, felii subtiri

10 linguri din grasimea de la confit de canard

Categorii