Rata cu cartofi la cuptor

Reteta culinara din categoria Rata. Specific Romania. Cum sa faci Rata cu cartofi la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rata cu cartofi la cuptor

 

 Daca ai carne de calitate nici nu este nevoie de prea multe artificii pentru a obtine o masa delicioasa. De data aceasta am avut partile carnoase [ picioare , piept ] de la o rata crescuta la curte.

1 kg carne rata de casa -picioare , piept , aripi parti inferioare 4 cartofi mari 1 ardei iute 1 lamaie piper negru macinat patrunjel verde sare Bucatile de carne se spala si se tamponeaza sa nu aiba deloc umiditate . Curatati cartofii si taiati rondele . Se incinge o tigaie antiaderenta . Cand tigaia este fierbinte se pun bucatile de carne cu pielea in jos sa se prajeasca . Imediat se va elibera grasimea proprie a ratei . Nu mai este nevoie de nici o alta grasime sau ulei pentru prajit . Prajiti cateva minute bucatile de carne pe ambele parti . Se transfera carnea intr-o tava  . Incingeti cuptorul la 180 grade4 . Peste vcarne se stoarce zeama proaspata d ela o lamaie . Sarati si piparati . In grasimea [ in care ati prajit rata ] prajiti usor cartofii pe ambele parti . Sarati cartofii,  Cartofii se distribuie sub bucatile de carne . Se da tava la la cuptor  cam 15 minute pana carnea se rumeneste frumos . La servire decorati preparatul cu frunze de patrunjel si cu rondele de ardei iute . Serviti rata cu cartofi cat este calda alaturi de salata preferata.  Pofta buna !

 

Ingrediente Rata cu cartofi la cuptor

1 kg carne rata de casa -picioare , piept , aripi parti inferioare

4 cartofi mari

1 ardei iute

1 lamaie

piper negru macinat

patrunjel verde

sare

Categorii