Pastrama afumata de rata

Reteta culinara din categoria Rata. Cum sa faci Pastrama afumata de rata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastrama afumata de rata

 

M-am inspirat de aici-https: //pofta-buna.com/pastrama-de-rata-afumata-reteta-traditionala/ Retete e anima

3 kg carne de rață (piept și pulpe) 2 l apa rece 80 g sare foi de dafin sare piper cimbru praf de usturoi 4 catei de usturoi

Intr-un vas mai adanc (este buna o caserola cu capac de vreo 5 l) adaugam sare, piper, 2 foi de dafin zdrobite, pudra de usturoi si cimbru (am uscat si apoi strecurasem sa fie cat mai fin)

Se amesteca bine si se adauga carnea, se condimenteaza bine si apoi se adauga apa rece de la robinet.

Saramura trebuie sa acopere bine carnea, adauga 2 frunze de afine si catei de usturoi curatati.

Carnea va sta in saramura rece timp de 3 zile, timp in care vom amesteca bucatile de carne.

Am schimbat saramura de două ori pentru că lasă sânge.

Dupa ce au trecut cele 3 zile scoatem carnea si o legam cu sfoara alimentara, lasam carnea sa se usuce vreo 3-4 ore (timp in care am afumat carnea de porc) :)

Afumăm carnea cam 5-6 ore (sa fie frumos rumenita)

Cand carnea este gata punem apa intr-o oala mare (eu am folosit boilerul de 50 l care fierbe borcanele pentru compot :). Adaugam apa cam o mana si jumatate (eu am un sfert din cazan) adaugam carnea pe care o fac la gratar si acoperim cu un capac, lasam la abur aproximativ 30 minute (carnea trebuie sa fie moale si frageda)

Se lasa sa se usuce aproximativ 24 de ore in aer intr-un loc unde nu sunt rozatoare, pisici sau altii carora le place carnea :))

Am oprit o bucată de piept de rață care nu m-a aburit, e gustos dar nu atât de fraged.

Ingrediente Pastrama afumata de rata

3 kg carne de rata(piept si pulpe)

2 l apa rece

80 g sare

foi de dafin

sare

piper

cimbru

usturoi praf

4 catei usturoi

Categorii