Piept de rata clasic
Reteta culinara Piept de rata clasic din categoria Rata. Cum sa faci Piept de rata clasic
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de rata clasic
Rețete de suflet
2 piept de rata sare piperScoatem pieptul de rata cu cel putin 1 ora inainte de frigider pentru a-l gati.
Aveam un piept cu os, trebuia să-l dezosez, să-l șterg bine, să-l curăț de pene.
Cu ajutorul unui cuțit ascuțit îl vom tăia pe orizontală, pe verticală având grijă să nu tăiem carnea.
Intre timp, cat se prajeste pieptul de rata, il dam la cuptor cu tava in care il vom coace.
Inainte de a praji, asezoneaza-l cu sare si piper pe partea de piele.
Puneți fileurile cu pielea în jos în tigaia rece, lăsați la foc mare să se prăjească afumat aproximativ 7 minute (asigurați-vă că uleiul este sărat peste tot)
Se intoarce pieptul si se lasa cam 3-4 minute, sa se prajeasca bine, se prajesc putin pe laterale cu un cleste de bucatarie.
Adăugați-le în tavă și asezonați cu sare și piper pe ambele părți, dați tava la cuptor pentru aproximativ 7 minute la 180 de grade.
Lăsați pieptul de rață să se răcească pe un grătar înainte de a-l feli.