Chiftelute in sos de rosii cu tagliatelle la slow cooker Crock Pot

Reteta culinara din categoria Slow Cooker. Specific Italia. Cum sa faci Chiftelute in sos de rosii cu tagliatelle la slow cooker Crock Pot

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute in sos de rosii cu tagliatelle la slow cooker Crock Pot

 

 Bune chiftelutele in sos de rosii. De data aceasta au fost pregatite slow. Nota noua la arome a fost data de scortisoara. De ce sa nu punem si noi scortisoara in sos de rosii cum fac sicilienii ?

 

INGREDIENTE
500 gr carne tocata ,mix vita cu porc 2 catei usturoi 1 morcov 1 /2 kapia 1/2 ceapa 2 oua 3 linguri pesmet 1 legatura mica de patrunjel sare ierburi italiene piper

Sos de rosii :

6 linguri ulei 2 frunze dafin verde 1/2 ceapa 2 cani suc rosii proaspat preparat in casa 1 lingurita rasa scortisoara macinata busuioc verde Tagliatelle fierte pentru garnitura Parmezean razuit Se pune uleiul sa se infierbante in slow cooker Crock Pot ,care a fost setat pe High . Cand este fierbinte se pun foile de dafin si ceapa intreaga . Dupa ce incep sa sfaraie se aduga sosul de rosii , sare , piper , busuioc verde taiat fasii si scortisoara . Puneti capacul si incepeti sa preparati chiftelele . Morcovul , ceapa , usturoiul si ardeiul se toaca cu ajutorul robotului de bucatarie . Se amesteca carnea tocata cu legumele macinate , oua , pesmet ,sare , piper si ierburi italiene uscate . Formati chiftele rotunde mai marisoare . Dupa o ora cand sosul fierbe se pun chiftelele una cate una cu grija sa nu se sfarme . Lasati aparatul sa-si faca treaba inca 40 minute . Nu fierbeti prea mult chiftelele .Incercati-le si opriti aparatul daca sunt patrunse . Serviti chiftelele in sos tomat cu garnitura de paste . Noi am avut tagliatele cu spanac si cu ou. Inainte de servire presarati peste chiftele parmezan razuit si decorati cu busuioc verde . Pofta buna !!!

Ingrediente Chiftelute in sos de rosii cu tagliatelle la slow cooker Crock Pot

500 gr carne tocata ,mix vita cu porc

2 catei usturoi

1 morcov

1 /2 kapia

1/2 ceapa

2 oua

3 linguri pesmet

1 legatura mica de patrunjel

sare

ierburi italiene

piper

6 linguri ulei

2 frunze dafin verde

1/2 ceapa

2 cani suc rosii proaspat preparat in casa

1 lingurita rasa scortisoara macinata

busuioc verde

Tagliatelle fierte pentru garnitura

Parmezean razuit

Categorii