,,Confit " de crap oglinda proaspat

Reteta culinara ,,Confit " de crap oglinda proaspat din categoria Crap / Caras. Specific Romania. Cum sa faci ,,Confit " de crap oglinda proaspat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare ,,Confit " de crap oglinda proaspat

 

In seara aceasta am savurat un delicios crap oglinda [fara solzi ].Tocmai am preparat jumari de porc asa ca am folosit untura proaspata pentru prajirea crapului . O idee foarte buna !!!

 

INGREDIENTE
1 crap oglinda mic [800 gr] 2 linguri mari cu varf de untura proaspat de porc 4 linguri faina alba de grau ierburi italiene boia dulce afumata piper negru macinat sare Lamaie , masline , ardei . Pestele se curata si se spala . Capul si bucatile de langa el se pun separta pentru prepararea viitoare a unei ciorbe de peste . Portionati pestele in bucati potrivite [ cam de 2-3 degete ]. Bucatile de peste se increasta din loc in loc , chiar sfarmandu-se osul usor . Se vor praji si oasele subtiri care vor fi crocante si usor de consumat . Se sareaza si se condimenteaza crapul l cu sare , boia si ierburi italiene . Puneti carnea condimentata la rece timp de minimum 2 ore . Crapul se trece prin faina alba . Untura se infierbanta bine . . Probati punand cateva firicele de faina In untura .Daca aceasta sfaraie, este semn ca puteti incepe prajirea . Prajiti crapul in untura incinsa, pe ambele parti . Aveti rabdare sa se rumeneasca bine . Apasati usor cu degetul partea prajita . Aceasta trebuie sa fie crocanta . Serviti crapul prajit ,, confit " cat este cald , alaturi de legumele sau garnitura preferata .Noi am servit alaturi de lamie , masline , ardei si un pahar de prosecco . Pofta buna !!!!!

Ingrediente ,,Confit " de crap oglinda proaspat

1 crap oglinda mic [800 gr]

2 linguri mari cu varf de untura proaspat de porc

4 linguri faina alba de grau

ierburi italiene

boia dulce afumata

piper negru macinat

sare

Lamaie , masline , ardei .

Categorii