Confit de raţă cu stafide picante murate

Reteta culinara Confit de raţă cu stafide picante murate din categoria Rata. Specific Franta. Cum sa faci Confit de raţă cu stafide picante murate

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Confit de raţă cu stafide picante murate

 

Cea mai buna parte pentru a face confit de rata, sunt picioarele cele grase + un adaos de pe la gusa. Toata grasimea care rezulta o poti tine in frigider pana la 3 saptamani sau o conservi prin congelare deja portionata in paharute, sau calup, pentru ca se poate taia, nu va fi tare precum gheata. Vei adauga din ea la varza calita, sau la o friptura de cartofi la cuptor. Garnitura mi-ar fi placut mai mult cu un otet balsamic din cirese, decat unul din vin alb. Cel din vin alb ar fi fost ok daca era unul de la tara, nu orice otet de pe un raft de supermarket.

Ingrediente Confit de raţă cu stafide picante murate

pulpele si pieptul de la o rata (cu os, piele si grasime) sau 8 pulpe

1 capatana de usturoi, taiat în felii subtiri

1 lingurita piper negru proaspat macinat

si un plus pentru a fi proaspat la garnitura servire

2 lingurite de sare cuser

8 crengute de cimbru divizate (rupte mare)

4 ardei mic iute uscat (am folosit Chilli Birdsay)

sau 1+1/2 lingurite fulgi de ardei iute rosu - pisat

GARNITURA

150-200 g stafide aurii (pt 8 pulpe)

100 g otet de vin alb (sau balsamic din cirese, propun eu)

1 lingura zahar

2 lingurite de seminte de mustar maro

1 crenguta de rozmarin

8 crenguta de cimbru divizata (rupta)

2 ardei micuti iute si uscati

Categorii