Crap copt cu mujdei verde

Reteta culinara din categoria Crap / Caras. Specific Romania. Cum sa faci Crap copt cu mujdei verde

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Crap copt cu mujdei verde

 

 Initial am dorit sa prepar crapul doar marinat in mustar. Am citit eu ca mustarul scoate gustul pregnant de peste. Imi parea cam saracut la gust. Pentru ca era sambata am ,, Indraznit "' sa prepar la crapul rumenit si un mujdei verde .

 

INGREDIENTE
1.5 kg crap salbatic 4 linguri ulei masline 2 linguri mustar 1 lingura smantana 1 lingura ketchup 2 lamai sare piper rosii cherry Pt mujdei: 4 catei usturoi , 2 linguri patrunjel verde tocat ,4 linguri ulei , 2 linguri apa minerala ,sare , piper . Crapul curatat si spalat se unge interior si exterior cu un amestec de mustar , smantana , ketchup, zeama si coaja de la o lamaie ,sare si piper Eu am lasat pestelele la rece sa se marineze de dimineata pana dupa -amiaza . Puneti Crapul in tava si il stropiti cu ulei de masline . Tava cu peste se da la cuptor timp de 30 minute la 200 grade celsius .. Ultimele 5 minute mariti temperetura[ pentru rumenire ] la 280 grade celsius. Cat timp pestele se coace , preparati mujdeiul . Pentru mujdeiul verde se pun cateii de usturoi curatati in vasul mixerului cu ingredientele indicate si se blendeaza . Serviti crapul copt cat este cald insotit de felii de lamaie , rosii si mujdei verde .

Pofta buna !!!

Ingrediente Crap copt cu mujdei verde

1.5 kg crap salbatic

4 linguri ulei masline

2 linguri mustar

1 lingura smantana

1 lingura ketchup

2 lamai

sare

piper

rosii cherry

Pt mujdei: 4 catei usturoi , 2 linguri patrunjel verde tocat ,4 linguri ulei , 2 linguri apa minerala ,sare , piper .

Categorii