Crap de Dunare la cuptor
Reteta culinara Crap de Dunare la cuptor din categoria Crap / Caras. Cum sa faci Crap de Dunare la cuptor
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Crap de Dunare la cuptor
N-am fost la Dunare, a venit Dunarea la pescarie si-am ''pescuit'' doi crapsani...pe unul l-am prajit, pe celallat l-am masat bine si l-am bata la cuptor.
INGREDIENTE
Am curatat pestele de solzi, i-am scos intestinele, l-am taiat rondele si l-am spalat bine, apoi l-am lasat sa se scurga de apa. Am tregatit un sos din mustar, ulei, zeama de lamaie, sare si piper, am amestecat ca la maioneza, apoi am pus rondelele de peste in sos si am alsat cca 1 ora sa se odihneasca-n sos. Dupa 1 ora am scos rondele l-am asezat intr-o tava, am turnat peste rondele tot sosul din castron, apoi am taiat cateii de usturoi in rondele si i-am pus peste rondele de peste. Am taiat cateva felii de lamaie si le-am pus in tava, apoi am turnat apa. Am acoperit tava cu folie de aluminiu, am bagat tava in cuptor, cu focul foarte mic, pentru cca 1 si 1/2 ore. Se poate manca asa simplu sau cu o garnitura de cartofi natur si patrunjel verde. Eu l-am savurat doar cu patrunjel verde. E bun atat cald cat si rece. Sa vaeti pofta !
Ingrediente Crap de Dunare la cuptor
1 crap de Dunare cca 1 kg ( dupa ce l-am kilarit)
2 linguri de mustar
zeama de la 1/2 lamaie mai mica
2 linguri ulei masline
piper multicolor macinat
sare
1 cana cu apa
2-3 catei de usturoi
felii de lamaie fara coaja