In seara aceasta am savurat un delicios crap oglinda [fara solzi ].Tocmai am preparat jumari de porc asa ca am folosit untura proaspata pentru prajirea crapului. O idee foarte buna !!!
1 crap oglinda mic [800 gr]
2 linguri mari cu varf de untura proaspat de porc
4 linguri faina alba de grau
ierburi italiene
boia dulce afumata
piper negru macinat
sare
Lamaie, masline, ardei .
Pestele se curata si se spala . Capul si bucatile de langa el se pun separat pentru prepararea viitoare a unei ciorbe de peste. Portionati pestele in bucati potrivite [ cam de 2-3 degete ]. Bucatile de peste se incresteaza din loc in loc, chiar sfarmandu-se osul usor. Se vor praji si oasele subtiri care vor fi crocante si usor de consumat. Se sareaza si se condimenteaza crapul cu sare, boia si ierburi italiene. Puneti carnea condimentata la rece timp de minimum 2 ore. Crapul se trece prin faina alba. Untura se infierbanta bine. Probati punand cateva firicele de faina In untura. Daca aceasta sfaraie, este semn ca puteti incepe prajirea. Prajiti crapul in untura incinsa, pe ambele parti. Aveti rabdare sa se rumeneasca bine. Apasati usor cu degetul partea prajita. Aceasta trebuie sa fie crocanta. Serviti crapul prajit cat este cald, alaturi de legumele sau garnitura preferata. Noi am servit alaturi de lamaie, masline, ardei si un pahar de prosecco. Pofta buna !!!!!