Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)
Reteta culinara Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry) din categoria Vegan / Raw vegan. Specific India. Cum sa faci Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)
Tofu curry e o mancare plina de culoare si arome, pe care o pregatesti in maxim 30 minute. Cu un sos cremos pe baza de lapte de cocos si pasta de tomate, condimentata cu chimen, curcuma, scortisoara si putin sos de chili picant, aceasta reteta sigur e pe placul celor care iubesc bucataria asiatica si mancarurile vegane.
INGREDIENTE
Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm.
Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.
Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o lingurita de chimen, amesteca usor, pana se elibereaza aroma chimenului in ulei.
Adauga ghimbirul, ceapa, usturoiul, ardeiul si soteaza-le 2 minute. Presara condimentele: curcuma, scortisoara, boia, sare si piper, apoi adauga cubuletele de tofu si amesteca. Deja tofu se coloreaza frumos de la amestecul de condimente din tigaie.
Adauga sosul piri-piri (sau fulgi de chili iute), sucul de rosii, apoi laptele de cocos, amesteca pana se omogenizeaza si lasa sosul la fiert 2-3 minute pana devine usor cremos si tofu absoarbe toate aromele.
Se serveste curry-ul pe pat de orez, cu putin coriandru proaspat presarat.
Ingrediente Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)
1 cutie de tofu
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingurita de ghimbir
ardei iute
1 lingurita de chimen
1 lingurita de curcuma
1 lg scortisoara
1 lg boia de ardei dulce
1 lingurita sos piri-piri
1 ceasca suc de rosii
100 ml lapte de cocos
sare, piper
orez fiert
coriandru proaspat