Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si dovlecei

Reteta culinara din categoria Retete diabetici. Specific Franta. Cum sa faci Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si dovlecei

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si dovlecei

 

Rețetă fără gluten și lactoză, cu conținut scăzut de carbohidrați. Am folosit ciocolata neagra 85% (19 gr carbohidrati / 100 gr) care contine doar cacao, pasta si unt de cacao, zahar brun si vanilie, deci este o reteta fara lactoza. https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/prajitura-cu-ciocolata-nuca-de-cocos-cu.html  

400 g dovleac ras (4 mici pentru mine) 150 gr ciocolata neagra 85% 5-6 linguri de îndulcitor natural eritritol 1 lingurita praf de copt 50 gr faina de cocos 2 oua 200 ml lapte de cocos nucă de cocos rasă

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Curățați dovleacul, dați-l pe răzătoare și stoarceți sucul. 

Dacă sunt mari, apăsați-le într-o strecurătoare pentru a îndepărta o parte din apă. Ale mele erau mici și tinere le-am pus așa.

Topiți ciocolata cu laptele de cocos la cuptorul cu microunde sau la bain marie. Amesteca bine. 

Intr-un bol sau castron al robotului de bucatarie, bate ouale cu indulcitorul. 

Adăugați făina, praful de copt și amestecați. 

Se adauga apoi dovlecelul si ciocolata topita. 

Ungeți o formă de tort cu ulei și turnați amestecul în ea. 

Decorați cu fulgi de cocos. Se coace 35-40 de minute. 

Se lasa sa se raceasca.

Prajitura cu dovleac si ciocolata va fi si mai buna a doua zi.  

Ingrediente Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si dovlecei

400 g dovlecei rasi (4 mici pentru mine)

150 gr ciocolată neagră 85%

5-6 linguri de îndulcitor natural erithritol

1 linguriță de praf de copt

50 gr făină de cocos

2 oua

200 ml de lapte de cocos

nucă de cocos rasă

Categorii