Prăjitură/ Pască cu ricotta si ciocolata

Prăjitură/ Pască cu ricotta si ciocolata

Reteta culinara Prăjitură/ Pască cu ricotta si ciocolata din categoria Retete diabetici. Specific Italia. Cum sa faci Prăjitură/ Pască cu ricotta si ciocolata

Timp de preparare
30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Prăjitură/ Pască cu ricotta si ciocolata

 

Ouale si dulciurle din ciocolata, au devenit intr-un fel simbolul comercial al Paștelui. Cu ocazia Paștelui catolic am facut  o prajitura ciocolatoasa cu ricotta.Un fel de pască cu ciocolata, foarte cremoasa si buna. Este o reteta fara gluten si low ccarb https://www.blogulluicatalina.com/2021/04/prajitura-pasca-cu-ricotta-si-ciocolata.html

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
4 ouă 175 g de ciocolată neagră 100 ml lapte de cocos 30g unt 250 gr de ricotta 25 gr de făină fără carbohidrați Szafi (sau 1 lingură de făină de cocos sau 2 linguri de amidon de porumb) 50 g alune zdrobite 100 g îndulcitor natural eritritol 1/2 plic praf de copt

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Separați gălbenușurile de albușuri.

Topiti ciocolata cu laptele de cocos si untul la bain marie. Amestecati. Bateți gălbenușurile cu „zahărul”. Când amestecul este omogen, adăugați făina amestecată cu praful de copt și alunele zdrobite. Adăugați ricotta și apoi ciocolata topită. Amestecul este destul de dur, puteti reduce cantitatea de ciocolată sau adauga un pic de lapte. Se bat albusurile spuma. Incorporati albusurile in compozitia cu ciocolata. Se toarnă in forma unsa Coaceți timp de 20-25 de minute. Cremoasa si buna !

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 175 g de ciocolată neagră
  • 100 ml lapte de cocos
  • 30g unt
  • 250 gr de ricotta
  • 25 gr de făină fără carbohidrați Szafi (sau 1 lingură de făină de cocos sau 2 linguri de amidon de porumb)
  • 50 g alune zdrobite
  • 100 g îndulcitor natural eritritol
  • 1/2 plic praf de copt

Categorii

Retete similare