Desert prajitura/ Pasca cu ricotta si ciocolata

Reteta culinara din categoria Retete diabetici. Specific Italia. Cum sa faci Desert prajitura/ Pasca cu ricotta si ciocolata

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura/ Pasca cu ricotta si ciocolata

 

Ouăle și dulciurile de ciocolată au devenit într-un fel simbolul comercial al Paștelui. Cu ocazia Paștelui Catolic, am făcut un tort de ciocolată cu ricotta. Un fel de Paste cu ciocolata, foarte cremoasa si buna. Este o reteta fara gluten si low carb https://www.blogulluicatalina.com/2021/04/prajitura-pasca-cu-ricotta-si-ciocolata.html

4 oua 175 g ciocolată neagră 100 ml lapte de cocos 30 g unt 250 gr ricotta 25 g de făină Szafi fără carbohidrați (sau 1 lingură de făină de cocos sau 2 linguri de amidon de porumb) 50 g alune zdrobite 100 g îndulcitor natural eritritol 1/2 plic praf de copt

Se preîncălzește cuptorul la 180 ° C. Se separă gălbenușurile de albușuri.

Topim ciocolata cu laptele de cocos si untul la bain marie. Se amestecă. Bateți gălbenușurile cu „zahărul”. Cand amestecul este omogen adaugam faina amestecata cu praful de copt si alunele zdrobite. Adaugam ricotta si apoi ciocolata topita. Amestecul este destul de tare, puteți reduce cantitatea de ciocolată sau adăugați puțin lapte. Albusurile se bat spuma. Incorporeaza albusurile in compozitia de ciocolata. Se toarna in forma unsa la cuptor pentru 20-25 de minute. Cremoasa si buna!

Ingrediente Desert prajitura/ Pasca cu ricotta si ciocolata

4 ouă

175 g de ciocolată neagră

100 ml lapte de cocos

30g unt

250 gr de ricotta

25 gr de făină fără carbohidrați Szafi (sau 1 lingură de făină de cocos sau 2 linguri de amidon de porumb)

50 g alune zdrobite

100 g îndulcitor natural eritritol

1/2 plic praf de copt

Categorii