Dulceață picantă din prune, ardei iute și ceapă
Reteta culinara Dulceață picantă din prune, ardei iute și ceapă din categoria Slow Cooker. Cum sa faci Dulceață picantă din prune, ardei iute și ceapă
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dulceață picantă din prune, ardei iute și ceapă
Un alt fel de dulceață sau chutney englezesc! Aveam un exces de prune si nu stiam sa le prepar asa ca am aruncat o privire pe net si am venit cu aceasta reteta interesanta, cu putina amprenta a acelui Panacris! Și minunatul CrockPot și-a făcut treaba în liniște! ;)
Prune aprox. 3000 g, ardei iute aprox. 500 g, ceapa rosie aprox. 1000 g, zahar brun aprox. 500 g, otet balsamic 2 linguri, cuisoare.Prunele se spala si se curata de coaja.
Ardeii se spala, se curata si se toaca marunt.
Curăță ceapa și toacă mărunt.
Fierbeți ardeiul la foc mic împreună cu zahărul și ceapa până devine translucid, în cazul meu la Crockpot cca. 60 de minute până la programul HIGH. Se adauga apoi prunele si otetul si se fierbe cca. 120 de minute in programul HIGH pana scade la densitatea dorita.
Se pune dulceata in borcane, se adauga cate un cuisoare in fiecare borcan, se acopera si se lasa la incalzit pana a doua zi.
Se serveste cu orez, ciuperci, cartofi, paste cu legume, topping pentru fripturi sau in preparate asiatice.
Bafta si bafta!
Ingrediente Dulceață picantă din prune, ardei iute și ceapă
Prune cca. 3000 g, Ardei iute cca. 500 g, Ceapă roșie cca. 1000 g, Zahăr brun cca. 500 g, Oteț balsamic 2 linguri, Cuișoare.