Escalop de vara

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Escalop de vara

De curând am descoperit carnea de vițel. Bine, o știam de mult, doar că fetița mea nu o prea agrea...până acum! Ceapa o cureți, o speli sub jet de apa rece și o toci mărunt. Ardeiul îl speli, îl cureți de nervuri și semințe și îl tai julienne. Ciupercile le cureți de piciorușe și membrană, apoi le coci pe grill și le tai felii. Într-o cratiță suficient de mare încingi uleiul și adaugi ceapa, amestecând bine, timp de 2 minute. Adaugi ardeiul și apa și lași să fiarbă la foc mic pănă când se înmoaie. Între timp feliezi carnea, o condimentezi și o prăjești pe grill- ul uns cu unt, până când se rumenește frumos. Adaugi carnea și ciupercile peste legume, apoi lași să fiarbă la foc mic, până când scade apa . Usturoiul îl cureți, îl speli sub jet de apa rece și îl toci mărunt. La fel procedezi și cu pătrunjelul. Când totul este gata presari verdeața și lași 10 minute , sa se pătrundă aromele. Servești imediat cu garnitura preferată și un praf magic de iubire.

Ingrediente Escalop de vara

500 g pulpă de vițel

50 ml ulei de rapiță

100 ml apă minerală

3 cepe mari

3 ardei capia roșii

1 lg unt

300 g ciuperci champignon

3 fire de usturoi verde

1 leg de frunze de pătrunjel

sare

piper

Categorii