File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

Reteta culinara File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt din categoria Crap / Caras. Specific Romania. Cum sa faci File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

 

Recunosc, e prima data cand cumpar file de crap salbatic si m-am tot gandit cum sa-l fac sa  fie cat mai gustos, sa nu fie prea sofisticata reteta si sa dau gres (adica sa nu le placa) si sa fie savurat cu mare placere. Si asa am ajuns la reteta de fata! Si bineinteles si cu aprecieri la adresa preparatului! :))

 

INGREDIENTE
~ 1 kg file de crap salbatic sare si piper 1 lg ulei de masline 2 crengute de rozmarin sucul de la o portocala bio 50 g unt 500 g amestec de legume mexicane congelate

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune uleiul de masline la incins.

Se intorc bucatile de peste pe ambele parti si se lasa pana se rumenesc frumos si sunt bine facute. La final se adauga sucul stors de la o portocala si crengutele de rosmarin. Se acopera tigaia si se lasa pentru 3-4 minute sa se imbine aromele.

Intr-o cratita se pune untul la topit. Se adauga legumele congelate si se lasa timp de 8-10 minute, amestecand intre timp in cratita.

Se serveste fileu de crap alaturi de legume si lamaie sau portocale.

Pofta buna!

Ingrediente File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

~ 1 kg file de crap salbatic

sare si piper

1 lg ulei de masline

2 crengute de rozmarin

sucul de la o portocala bio

50 g unt

500 g amestec de legume mexicane congelate

Categorii