File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt
Reteta culinara File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt din categoria Crap / Caras. Specific Romania. Cum sa faci File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt
Recunosc, e prima data cand cumpar file de crap salbatic si m-am tot gandit cum sa-l fac sa fie cat mai gustos, sa nu fie prea sofisticata reteta si sa dau gres (adica sa nu le placa) si sa fie savurat cu mare placere. Si asa am ajuns la reteta de fata! Si bineinteles si cu aprecieri la adresa preparatului! :))
INGREDIENTE
Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune uleiul de masline la incins.
Se intorc bucatile de peste pe ambele parti si se lasa pana se rumenesc frumos si sunt bine facute. La final se adauga sucul stors de la o portocala si crengutele de rosmarin. Se acopera tigaia si se lasa pentru 3-4 minute sa se imbine aromele.
Intr-o cratita se pune untul la topit. Se adauga legumele congelate si se lasa timp de 8-10 minute, amestecand intre timp in cratita.
Se serveste fileu de crap alaturi de legume si lamaie sau portocale.
Pofta buna!
Ingrediente File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt
~ 1 kg file de crap salbatic
sare si piper
1 lg ulei de masline
2 crengute de rozmarin
sucul de la o portocala bio
50 g unt
500 g amestec de legume mexicane congelate