File de curcan gătit lent cu dulceață de afine și dulceață de ceapă

File de curcan gătit lent cu dulceață de afine și dulceață de ceapă

Reteta culinara File de curcan gătit lent cu dulceață de afine și dulceață de ceapă din categoria Slow Cooker. Specific Germania. Cum sa faci File de curcan gătit lent cu dulceață de afine și dulceață de ceapă

Timp de preparare
120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
File de curcan gătit lent cu dulceață de afine și dulceață de ceapă

 

Pentru că-mi place să improvizez am testat această combinație. Simplă și gustoasă, o nouă rețetă din seria "retete festive de iarna"!   Super bună o recomand cu încredere😉

 

INGREDIENTE
Piept de curcan cca. 600 g, Sare de mare 1 linguriță, Boia de ardei dulce 1 linguriță, Cimbru uscat 1 linguriță, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Ulei de măsline 2 linguri, Vin alb demisec cca. 200 ml, Dulceață de afine a la Panacris cca. 3 linguri, Dulceață de ceapă a la Panacris cca. 3 linguri.

Pieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se amestecă ușor cât să se înglobeze ingredientele pentru marinadă și se lasă la rece minim 3 ore sau cel mai bine până a doua zi.

A doua zi bucățile de carne se așează într-un vas termorezistent, eu am ales să le gătesc la CrockPot, din cauză de timp și supraveghere :D Aparatul de gătit slow, se setează la programul HIGH ptr cca. 4 ore, se adaugă carnea cu marinadă cu tot apoi se pune capacul și se lasă la gătit lent.

După cele 4 ore se adaugă cele două feluri de dulceață și se mai lasă la gătit încă minim 2 ore, în funcție de carne, eu am avut curcan de țară :D, se mai lasă la gătit sau nu.

Carnea se servește simplă cu sosul obținut sau cu garnitura preferată (cartofi, orez sau legume!).

Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Piept de curcan cca. 600 g, Sare de mare 1 linguriță, Boia de ardei dulce 1 linguriță, Cimbru uscat 1 linguriță, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Ulei de măsline 2 linguri, Vin alb demisec cca. 200 ml, Dulceață de afine a la Panacris cca. 3 linguri, Dulceață de ceapă a la Panacris cca. 3 linguri.

Categorii

Retete similare