Gulas de vitel la slow cooker Crock-Pot

Reteta culinara din categoria Slow Cooker. Cum sa faci Gulas de vitel la slow cooker Crock-Pot

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gulas de vitel la slow cooker Crock-Pot

 

Ador tocanitele, ador mancarurile facute lent iar carnea sa fie atat de frageda incat sa ti se topeasca in gura. Gulasul nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este cunoscut de toata lumea si-l servim atat acasa cat si la restaurant. Se face din diferite carnuri, adica atat de vita cat si de porc. Mai nou si de pui J)) Am sa va spun doar ce este nelipsit la un gulas facut de mine: carnea de vitel, chiar daca nu am suficienta si vreau sa fac o cantitate mai mare de gulas, mai adaug carne de porc, dar este neaparat sa contina si carne de vitel; apoi, ca si condimente sunt nelipsite boiaua si chimenul; si nu in ultimul rand vinul rosu. Puteti sa optati sa faceti galuste de faina sau sa adaugati cartofi. Eu am optat sa servesc gulasul cu o budinca din paine. Am avut niste cornuri simple, facute cu 2 zile inainte. Le-am lasat cam mult in cuptor(nu au fost arse) dar nu au iesit pufoase. Au fost cam tari pentru gustul nostru in materie de cornuri. Mi sau parut mult mai potrivite pentru o budinca.

Ingrediente Gulas de vitel la slow cooker Crock-Pot

Pentru gulas:

500 gr carne de vitel (pulpa am avut eu)

200-300 gr pulpa de porc

2 cepe rosii

3-4 graunti de usturoi

2 linguri ulei

1 lingura unt

1 ardei capia

2 morcovi

2 tije apio

3-4 rosii carnoase

Sare si piper proaspat rasnit,

1 lingurita seminte de chimen,

boia dulce si boia afumata,

1 lingurita cimbru uscat

Frunze proaspete de patrunjel si de telina

1 lingura plina de pasta de tomate

1 lingura plina pasta de gogosari

500 ml vin rosu si 200-300 ml apa

Pentru budinca de paine/cornuri:

Paine sau cornuri simple, veche de 2-3 zile

2 oua

250-300 ml lapte

Sare dupa gust, unt pentru uns vasul

Pentru servit: ardei iute, smantana(optional)

Categorii