Hrisca cu legume la grill

Reteta culinara Hrisca cu legume la grill din categoria Vegan / Raw vegan. Cum sa faci Hrisca cu legume la grill

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Hrisca cu legume la grill

 

Pentru astazi am pregatit o mancare sanatoasa, satioasa si plina de culoare: hrisca cu cateva legume puse la gratar, gen sfecla, dovlecei, ardei gras, legume care completeaza bine si imbogatesc gustul mancarii.

 

INGREDIENTE
2 cesti de hrisca 1 ceapa mica 1 catel de usturoi sare, cimbrisor curry scortisoara boia de ardei dulce 2 linguri ulei de masline 2 sfecle mici 1 dovlecel 2 ardei grasi 2 ardei iuti Frunze de mangold 2-3 catei de usturoi 1 lingurita de chimen sare, piper busuioc proaspat miez de nuca

Pune hrisca la inmuiat pentru macar 1 ora, apoi scurge-o de apa.

Toaca marunt ceapa si 1 catel de usturoi, trage-le rapid in ulei de masline si adauga hrisca si condimentele: sare, putin cimbrisor, curry, boia dulce si un varf de cutit de scortisoara. Amesteca, adauga 2 cesti de apa si lasa hrisca la fiert.

Pregateste legumele pentru gratar: sfecla si dovlecelul taiate in rondele, ardeii intregi sau fasii daca preferi.

Unge gratarul/tigaia grill cu putin ulei si cand s-a incins aranjeaza legumele si cateii de usturoi taiati, printre legume. Eu am pus si cateva frunze de mangold pe tigaia incinsa.

Arunca un praf de sare, 1 lingurita de chimen si piper macinat proaspat. Intoarce-le de pe o parte pe cealalta atunci cand se rumenesc usor, nu le lasa prea mult, sa ramana crocante.

Pregateste platoul pentru servit: pune 2-3 linguri de hrisca, apoi aranjeaza rondele de legume, ardei, miez de nuca, decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si stropeste cu ulei de masline.

Pofta buna!

Ingrediente Hrisca cu legume la grill

2 cesti de hrisca

1 ceapa mica

1 catel de usturoi

sare, cimbrisor

curry

scortisoara

boia de ardei dulce

2 linguri ulei de masline

2 sfecle mici

1 dovlecel

2 ardei grasi

2 ardei iuti

Frunze de mangold

2-3 catei de usturoi

1 lingurita de chimen

sare, piper

busuioc proaspat

miez de nuca

Categorii