Iepure cu vegetale si smantana

Timp de preparare 2 ore si 5 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Iepure cu vegetale si smantana

Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare. Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent, se pun bucățile de iepure, se adaugă prazul rondele, ardeiul kapia rondele, leurda și pătrunjelul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, la HIGH la CrockPot. Amidonul se desface, adică se amestecă cu pasta de roșii și smântâna lichidă, până ce se obține un lichid omogen, apoi se adaugă peste carnea de iepure, lăsându-se la gătit cca. 15 minute, în cuptor și 30 de minute la Crock Pot. Acest fel de mâncare principal se servește ca atare sau ideal cu pasteeee. Așa l-am ”păpat” mereu acasă, în copilărie. Sățios, savuros și fără colesterol.

Ingrediente Iepure cu vegetale si smantana

1 buc iepure întreg (fără cap:D) cca. 1200 g

1 tijă praz

1 buc ardei kapia

cca. 200 g morcovi baby

1 leg leurdă

1 leg pătrunjel verde

1 lg sare de mare cu rozmarin

busuioc și cimbru

cca. ½ linguriț piper roșu

alb și negru

2 lg boia de ardei dulce

2 foi de dafin

cca. 200 ml smântână de gătit

3 lg amidon din porumb

2 - 3 lg pastă de roșii

Categorii