Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata
Reteta culinara Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata din categoria Rata. Specific Kazacstan. Cum sa faci Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata
Rețeta vine din Asia Centrală. Ingredientele vedete ale acestei supe sunt taiteii si supa de pasare. Fidea se prepară în multe feluri și sub multe forme. Alegeți opțiunea dorită. După posibilitatea de a fi făcut în casă. De data aceasta va prezint varianta kazaha cu piept de rata, urmata de Supa Uzbeka se bazeaza pe cateva ingrediente si ii da posibilitatea celui care il serveste sa o indrepte dupa dorinta. Extrem de ușor de preparat.
1 piept de rata 2,5 l Supa- stoc de rață sau altă pasăre 500 g tăiței proaspeți sau de casă Sarat la gust Piper dupa gust 2-3 frunze de salata romaneasca/portie Pentru servire Felii de ardei iute lămâie Usturoi tocat Ceapa verde tocata
Taiem pieptul de rata, sare si piper si apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, 4-5 minute pe ambele parti. O scoatem si o dam deoparte 10 minute, acoperita cu un capac. Il taiem felii.
Fierbe pastele în multă apă cu sare. Scurge-le bine si distribuie-le in boluri adanci. Se adauga frunzele de salata verde si apoi cateva felii de piept de rata.
Adăugați bulion de rață sau altă pasăre clocotită.
Până se răcește puțin, îl putem personaliza după bunul plac.
Sare, ardei iute feliat, lamai, usturoi, ceapa verde tocata marunt
Supa este revigorantă și merită încercată.
Ingrediente Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata
1 piept de rata
2,5 l Supa- stock de rata sau alta pasare
500 g Taitei de casa proaspeti sau de care aveti
Sare dupa gust
Piper dupa gust
2-3 frunze salata romana/portie
Pentru servit
Feliute de ardei iute
Lamiae
Usturoi tocat
Ceapa verde tocata