Lapti de crap, prajiti
Reteta culinara din categoria Crap / Caras. Specific Romania. Cum sa faci Lapti de crap, prajiti
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lapti de crap, prajiti
Am cumpărat un crap viu și avea mai bine de 3 kg deși era cel mai mic din bazin. L-am curățat și l-am făcut file, lucru ce mi-a luat ceva timp. Spre surprinderea mea era plin, nu de icre cum m-aș fi așteptat, ci de lapți, cam 250 g, așa că m-am gândit să-i valorific și să-i prăjesc în făină de grâu. Crapul file l-am prăjit în făină de mălai și l-am servit cu mămăliguță și mujdei de usturoi, iar din cap, coadă și câteva bucăți mai mici am făcut o ciorbiță.
Ingrediente Lapti de crap, prajiti
lapți de crap (eu am avut cam 250g)
1 lingură de făină albă
100 ml de ulei
sare, după gust
piper, după gust
zeamă de lămâie, după gust