Marquise de ciocolată cu mentă

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Marquise de ciocolată cu mentă

-Se pregătește o formă de chec de dimensiunea 22x8 cm, pe care o îmbrăcăm cu folie alimentară. -Se rupe ciocolata, se pune într-un vas la bain-marie până ce aceasta se topește, se amestecă obținându-se o cremă omogenă. Se dă la o parte de pe foc și se lasă să se răcească. -Gălbenușurile cu un praf de sare se bat foarte bine cu ajutorul mixerului, împreună cu jumătate din zahărul farin, până își dubleză volumul și se deschid la culoare. -Într-un bol mai mare se bate bine cu mixerul untul împreună cu restul de zahăr farin până devine spumos, după care se adaugă cacaoa și se continuă mixarea până rezultă o cremă omogenă. -Peste crema de unt și cacao se adaugă treptat ciocolata topită și răcită și se amestecă cu grijă cu ajutorul unei spatule/ linguri până se omogenizează. -Se adaugă gălbenușurile bătute cu zahăr și se amestecă bine cu spatula. -Se bate frișca, se adaugă peste cremă și se amestecă încet cu spatula până rezultă un amestec omogen și cremos. ASAMBLARE: -În forma pregătită dinainte se așează un strat de cremă de aproximativ 1-1,5 cm grosime, iar peste el se așează ciocolata cu mentă After Eight. (La un strat, mie mi-au intrat 11 bucăți de ciocolată cu mentă, dintre care una am tăiat-o în jumătate). -Se așează un alt strat de cremă de ciocolată urmat de un strat de ciocolată After Eight, și se continuă până se montează trei straturi de ciocolată cu mentă, iar ultimul strat trebuie să fie de cremă de ciocolată. -Se acoperă Marquise cu folie și se bagă în frigider pentru minim o noapte, până la 2 zile. -Chiar inainte de servire, se pune Marquise în congelator pentru cca. 10 minute pentru a se felia mai bine. Se răstoarnă pe un platou și se înlătură folia. -Marquise de ciocolată cu mentă se feliază foarte bine cu un cuțit zimțat și subțire muiat în apă clocotită. -Fiind un desert foarte concentrat de ciocolată, se servește împreună cu sos de fructe (de pădure am preferat eu), sau cu înghețată de vanilie, sau cu orice sos dulce doriți. Este delicioasă cu crème anglaise (sos de vanilie). Desertul este atât de fin, delicat și ciocolatos, încât chiar așa simplu este perfect. Mai multe detalii si explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/ Poftă bună!

Ingrediente Marquise de ciocolată cu mentă

(9-10 porții)

300 gr. ciocolată amăruie/negră (cacao minim 65%)

150 gr. unt gras (80%) nesărat

6 gălbenușuri de ou

6 linguri de cacao

150 gr. zahăr pudră

450 ml frișcă lichidă

300 gr. ciocolată cu mentă After Eight

un praf de sare

Pentru SERVIRE(opțional):

fructe de pădure/sos de fructe de pădure

înghețată

Categorii